2012
7
jul

07-07-2012

Terwijl Jaap hier naast mij in de bank zijn hardloopschoenen aantrekt schrijf ik dit bericht. Ik ga even een maand of 10 terug in de tijd.

18 september 2011, de Dam tot Damloop. Iets waar wij al maanden naar toeleefden. Meer dan 100 Volendammers en bekenden van ons liepen voor Tim (en zijn lotgenootjes) de Dam tot Damloop. Daarnaast liepen er ook nog 100 lopers voor Energy4all. Jaap en ik zouden samen met familie en vrienden aanwezig zijn om alle lopers binnen te halen en te voorzien van een hapje en een drankje. Helaas, een paar dagen eerder werd Tim opgenomen in het ziekenhuis. Hierdoor kon ik niet aanwezig zijn bij dit evenement. Jaap ging wel, het was slecht weer, maar dat kon de pret niet drukken. Jaap vond het een geweldige ervaring en was er zeker van dat hij er in 2012 weer bij zou zijn. Er is die dag een fantastisch bedrag van ruim 36.000 euro opgehaald voor het onderzoek naar de ziekte van Tim.

28 december 2011, Tim werd opgenomen op de Intensive Care van het Radboud ziekenhuis. Op dat moment wisten wij nog niet dat deze opname bijna een half jaar zou gaan duren, met een dramatische afloop… Tijdens deze opname spraken wij ook over de Damloop. Wij zagen elke dag hoe hard Tim moest vechten om te kunnen leven en hoeveel energie hem dit kostte. Hierop besloot Jaap om ook zijn energie te geven voor onderzoek naar deze ziekte. Jaap wist het zeker: hij ging de Dam tot Damloop lopen voor Tim. Terwijl Tim in het ziekenhuis aan het knokken was tegen zijn ziekte, trok papa geregeld zijn hardloopschoenen aan om bij het AMC zijn eerste trainingskilometers te maken. Papa trainde en trainde, dat ging best goed. Net op het punt dat papa sponsors wilde benaderen bleven de hardloopschoenen van papa in de kast staan. Niet omdat papa geen zin meer had… Nee, omdat de situatie van Tim zo slecht was geworden dat papa niet meer van Tims zijde kon wijken. Het gevecht, alle energie die Tim moest geven om te kunnen leven zou hem uiteindelijk fataal gaan worden: zijn lichaampje moest zo’n gevecht leveren, dit gevecht kostte zoveel energie, dat hij zijn laatste levensdagen al zijn energie nodig had om alleen maar z’n hartje te kunnen laten kloppen en om adem te kunnen halen. En uiteindelijk had hij hier ook niet genoeg energie meer voor… Op dat moment is onze prins het allermooiste engeltje geworden…

Tja, die hardloopschoenen stonden tot een paar minuten geleden nog steeds in de kast waar ze een tijdje terug zijn neergezet. Jaap heeft ze er net weer uitgehaald. Na lang wikken en wegen heeft Jaap besloten om ze toch uit die kast te halen. Waarom? Omdat wij vinden dat de strijd van Tim niet voor niks mag zijn geweest. Tim heeft tot de laatste minuut gevochten en al zijn energie gegeven. Dat is voor Jaap de reden om nu, na het gevecht van Tim, nog steeds zijn energie te geven. Het zal onze Tim niet meer helpen, maar wij weten zeker dat Tim vanaf zijn wolkje papa het allerhardste zal toejuichen om toch die Dam tot Damloop te lopen. Ter nagedachtenis aan Tim, maar ook voor alle lotgenootjes van Tim die er nu zijn en elke dag vechten tegen hun ziekte, maar ook voor alle kindjes die nog geboren gaan worden met deze ziekte.

Het zal voor ons erg moeilijk worden, de dag van de Dam tot Damloop. Het plan was dat Jaap zou lopen, ik samen met familie en vrienden bij de finish zou staan, en ja, dat onze Tim papa binnen zou halen. Tim kan zijn papa nu niet binnenhalen. Maar wij vertrouwen erop dat hij de hele Damloop op papa’s schouder zal zitten. Aan die gedachte moeten wij ons maar vasthouden…

We hebben nu niet veel tijd meer over om sponsors te benaderen. Daarom hier een stukje op de site van Tim. Een mooie plek om te verwoorden waarom papa Jaap toch nog voor zijn lieve Tim deze tocht gaat lopen. Aan onze trouwe lezers willen we vragen of zij Jaap misschien willen steunen/sponsoren tijdens de Damloop. Of hierover willen meedenken. Iedereen die Jaap wil steunen tijdens de Damloop (en daarmee dus alle lotgenootjes van Tim) kan dat doen. Dat kan natuurlijk door erbij aanwezig te zijn, maar dat kan ook door Jaap te sponsoren. Dat kan heel simpel via de site van energy4all. Ga naar: www.energy4all.eu   dan het kopje ‘events’, daarna Damloop 10 mijl en bij de letter ‘V’ zie je Jaap van Vlaanderen staan. Elke euro telt! (Energy4all is een ANBI stichting, hierdoor kan het voor bedrijven/particulieren fiscaal voordelig zijn om een gift te doen.)

Deel deze dag