Over tim

Tim is op 15 maart 2009 geboren in Volendam. Wie aan Volendam denkt, denkt aan vis en muziek. Dat laatste is ook zeker iets waar Tim mee opgroeit. Tim houdt veel van muziek. Het komt dan ook regelmatig voor dat wanneer wij in de auto zitten, Tim spontaan begint te klappen wanneer hij muziek hoort. Hij wil graag dansen, maar door zijn ziekte kan hij dit niet. Hij doet dit op zijn eigen manier: zittend op de grond wipt en klapt hij mee.
Voor Tim is het dan ook altijd een groot feest als hij mee mag naar bappie (het volendamse woord voor opa) en oma. Bappie is al zijn leven lang muzikant. Vanaf zijn negende speelde hij al op het kerkorgel, daarna heeft hij altijd in bands gespeeld. Momenteel is hij ook fanatiek in de muziek bezig, hij speelt in de Tribute to the Cats band.
Wanneer de band in Volendam speelt komt Tim soms ook even kijken en luisteren. Hier geniet hij van. Waar hij nog meer van geniet is het muziek maken in de ‘huiskamer’. Bappie heeft thuis een grote vleugel staan. Tim maakt dan graag samen met bappie muziek. Bij bappie op schoot samen de vleugel bespelen. Niet alleen bappie is muzikaal, maar ook tante: zij zingt, en zijn oom bespeelt de gitaar in een bandje. Meer dan eens gebeurt het dat zij gezamenlijk muziek maken. Tim zit dan heerlijk op schoot bij papa, mama of oma, en begint fanatiek mee te klappen, waarna hij vervolgens heel erg rustig wordt en heerlijk geniet
Voor zijn tweede verjaardag heeft hij zijn eerste, eigen muziekinstrumentjes gekregen. Dit was natuurlijk een schot in de roos!

Naast de muziek is Volendam ook vooral bekend om de vis. De andere bap van Tim is altijd kok geweest, en nog steeds kookt hij nu en dan. Elk jaar werken de bappies van Tim ook samen. Traditioneel wordt er elk jaar voor de senioren in Volendam het ‘zootje eten’ georganiseerd. Het ‘zootje’ bestaat uit: gekookte paling, aardappelen, rode kool en boter en azijn. Tijdens dit festijn bereidt de ene bap van Tim de heerlijke maaltijd en de andere bap verzorgt de muzikale omlijsting. Ook Tim eet graag vis, en dan vooral vers gebakken kibbeling.