2012
12
feb

12-02-2012

Inmiddels hebben we begrepen dat we een heleboel trouwe lezers hebben. Heel wat mensen volgen het wel en wee van Tim en ons in het ziekenhuis. Net als een aantal weken terug schrijf ik dit op zondagavond terwijl Jaap Studio Sport kijkt en Tim ligt te slapen. De afgelopen periode gaat het slapen van Tim zeer moeizaam. Een paar dagen terug heeft dit slaapprobleem zijn hoogtepunt bereikt. Tim wil zo graag slapen, maar het lukt hem niet. Hij viel wel af en toe in slaap, maar het doorslapen lukte niet. Als dit maar lang genoeg duurt dan ga je dat op den duur wel merken. Dit was dan ook duidelijk merkbaar aan Tim. Afgelopen vrijdag heeft Tim zowat de hele dag en nacht (!) geslapen. Bij Tim is de Lorazepam (slaapmiddel) weer herstart, en nu lijkt dit beter zijn werk te doen. Afwachten hoe dit verder gaat.

Vrijdag heeft Tim weer een EEG gehad. De EEG was gelijk gebleven met de vorige keer. Dit houdt in dat de epileptische activiteit op het moment van het maken van de EEG gelijk was gebleven t.o.v. de vorige EEG. Wij waren bang dat dit verslechterd zou zijn, omdat Tim heel veel trekkingen laat zien. Waarschijnlijk worden deze trekkingen veroorzaakt door de medicatie. Het is erg akelig om deze trekkingen te zien, maar hopelijk zal dit  minder worden naar mate de medicatie wordt afgebouwd.

De uitslag van de EEG was voor ons dus gematigd goed nieuws. (Het had natuurlijk fijner geweest wanneer de EEG was verbeterd, maar daar hadden we ook niet op gerekend). Naast dit enigszins goede nieuws is er ook iets minder goed nieuws te melden. Tim heeft weer een sonde. Hij eet en drinkt nu al 5 dagen helemaal niets. Zelfs van zijn favoriete chippies en knakworsten wil hij niets weten. Hij is ook behoorlijk afgevallen, dan is er weinig keus. Dat is vervelend. Tim vindt dat slangetje in zijn neus erg vervelend en deze sneuvelt dan ook regelmatig. Sinds vrijdag heeft hij al zijn 3e sonde, en dat levert elke keer weer zo’n gevecht op. We gaan met pieken en dalen vooruit, zolang we die stijgende lijn maar zien. Dit weekend zat Tim in een dal, maar laten we hopen dat er snel weer een piek aan komt.

Deel deze dag